Blog

Nu doar microbii ne invadează creierul, ci și alte “fiinițe umane”!

52Dacă tu crezi că mintea și corpul tău sunt ale tale, te înșeli !

Tu ești de fapt o fuziune de microorganisme pe care încerci să le controlezi și să le conduci în armonie. Cu alte cuvinte nu ești un individ unitar, ci un superorganism.

Da, ești o parte din mama ta și o parte din tatăl tău, însă pe lângă genele părinților tăi, ești și un mozaic format din viruși, bacterii și “alți oameni”.

Ești 100% tu – un număr foarte mare de “indivizi” diferiți, umani și non-umani care se luptă necontenit în interiorul tău pentru a deține controlul.

Sună alarmant, însă de foarte mult timp este cunoscut faptul că în corpurile noastre sunt mai multe organisme diferite care trăiesc amestecat și care ne influențează fără ca noi să ne dăm seama, așa cum și noi influențăm această planetă, iar Pământul influențează Universul.

Spre exemplu:

– microbii din intestin pot produce neurotransmițători care ne alterează starea de spirit;

– unii oameni de știință au lansat idea că o parte dintre acești microbi ne pot influența apetitul, astfel încât să ne facă să mâncăm alimentele lor preferate;

– la unele persoane infectate cu parazitul Toxoplasma gondii aceasta poate duce la deces, iar în alte cazuri crește riscul apariției schizofreniei, a depresiei majore cu tentative suicidare sau a altor boli mintale.

Astfel devine clar faptul că acțiunile noastre nu sunt în întregime ale noastre, și că este suficient să ne facă să punem la îndoială simțul propriei identității.

 

Dar, nu doar microbii ne invadează creierul, ci și alte “fiinițe umane”!

 

Cele mai interesante descoperiri ale oamenilor de știință sunt:

– în cazul gemenilor (monozigoți sau dizigoți) ori a tripleților, se poate vorbi de un schimb de celule între embrioni imediat după fecundarea ovulelor.

Cele mai concrete cazuri sunt acelea în care în jur de 8% din gemenii non-identici și în 21% din cazurile de tripleți, nu au o grupă sanguină, ci două: una produsă de către celulele lor și una produsă de celule absorbite de la fratele geamăn. Ei sunt cu alte cuvinte o himeră – o fuziune între organele și creierele lor;

– chiar dacă nu credem că am avut vreodată un frate geamăn, știința a demonstrat că doi embrioni aflați în același timp în uter, pot fuziona în perioada timpurie de dzvoltare, și să dea naștere unui singur organism. Acest organism pare că ar fi încorporat celulele celuilalt foarte bine în propriile țesuturi, însă în realitate acestea au adus cu ele AND-ul altei persoane. Arăți ca o entitate de sine stătătoare, dar de fapt ai AND-ul altei fiinițe, deci poți spune că ești de fapt doi oameni într-unul. Țesutul preluat de la alt om poate duce în timp la diverse schimbări pozitive sau negative ale trupului sau ale minții;

– există posibilitatea ca în timpul sarcinii mama să integreze în propriul organism celule de la embrion. Dr. Lee Nelson cercetător la Universitatea din Washington, și William Chan cercetător la Universitatea Albertad din Edmonton, au luat mostre de țesut cerebral provenit de la femei și le-au expus unui studiu amănunți. Ei au descoperit în genomul acestora semene de existență ale cromozomului “Y”. În jur de 63% dintre femeile expuse studiului aveau în creier celule de sex masculin, iar cel mai interesant este faptul că acestor femei le scad semnificativ șansele de a dezvolta Alzheimer – un fenomen inexplicabil pentru oamenii de știință ai zilelor noastre.

Unii cercetători își pun întrebarea dacă aceste celule ar putea influența mentalitatea mamei în timpul sarcinii.

 

Ca o concluzie aș putea spune că nu ar trebui să simți ostilitate față de acești „invadatori” deoarece ei te-au făcut ceea ce ești astăzi. Este o certitudine că ei sunt parte din corpul tău tot timpul și la bine și la greu.

Laura M. Stefan

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *